A Budapesti Műszaki Egyetemen készült élelmiszer-technológiai doktori értekezések összefoglalói
1994-től





Berezvai Zoltán: Almafajták tárolás alatti változásának vizsgálata

Biacs Péter: Természetes élelmiszerszínezékek vizsgálata

Bothné Fehér Kinga: Élelmiszerek hőkezelése kapartfalú hőcserélőben

Hegóczki József: Mikroelemek dúsítása élesztőkben

Homoki-Farkas Péter: Szénhidrátok hőkezelése során bekövetkező barnulások vizsgálata

Horváth Erika: Növényi fehérjék vizsgálata a táplálkozástudomány és az élelmiszertechnológia szempontjából

Horváth Kornélia: Mézek szacharid, alifás és aromás karbonsav, o-foszforsav, prolin és hidroxi-metil-furforol tartalmának együttes meghatározása: trimetil-szilil-(oxim)-éter/észter származékok formájában, GC-MS módszerrel

Incze Árpád: A transzportfolyamatok vizsgálata hengeres burkolatba töltött aprított húskészítmények érlelésénél

Lackó Lászlóné: A gyümölcsök ásványi anyag tartalmának vizsgálata és értékelése

Lovász Tünde: Alma fiziológiai állapotának és összetételének változása a tárolás alatt

Oszagyán Marianna: Gyógynövények szuperkritikus extrakciója

Rajkó Róbert: Regressziós módszerek alkalmazása és fejlesztése a kémiai és élelmiszeripari mérések kiértékelése során

Recseg Katalin: Különböző növényolajok minor komponenseinek vizsgálata

Rékasi Kálmánné: Diétás és kímélő húskészítmények gyártástechnológiájának kidolgozása az egészségpolitika tükrében

Szalma Erzsébet: Édesipari zsírok vizsgálata

Viczián Zsolt: Kertészeti-élelmiszeripari minőségbiztosítási rendszerek informatikai támogatása

Zsarnóczay Gabriella: Egyes, húsban előforduló enzimek hőinaktiválásának tanulmányozása és alkalmazhatósága a minőségellenőrzésben



 
Kémiai tárgyú Ph.D.-tézisek
Élelmiszer-technológiai Ph.D.-tézisek a Kertészeti Egyetemen
http://www.kfki.hu/chemonet/
http://www.chemonet.hu