Célok, eredmények,
perspektívák
Cikluszáró osztályelnöki beszámoló
Görög Sándor, az MTA rendes tagja, osztályelnök
Gyógyszerkutatás: jelen és jövõ
Levezetõ elnök: Szántay Csaba, az MTA rendes tagja
1. Szteroid hormonhatások a központi
idegrendszerben: az új, b-típusú
ösztrogénreceptor szerepe fiziológiás és
kóros folyamatok szabályozásában
Liposits Zsolt, az orvostudomány doktora
2. Egy validált célmolekula – a
tumormetasztázisban szerepet játszó Matrix Metalloproteáz
2 (MMP-2) – szelektív inhibitorainak elõállítása
Patthy László, az MTA rendes tagja
3. Kémiai megközelítések
a funkcionális állapot jellemzésére
Simonyi Miklós, a kémiai tudomány doktora
4. A központi idegrendszer "validált"
célfehérjéi
Kardos Julianna, a kémiai tudomány doktora
A táplálkozástudomány és az élelmiszerbiztonság aktuális kérdései
Levezetõ elnök: Holló János, az MTA rendes tagja
1. Megnyitó
Görög Sándor, az MTA rendes tagja, a Kémiai
Tudományok Osztálya osztályelnöke
2. Élelmiszer – táplálkozás
– egészség
Farkas József, az MTA rendes tagja
3. Funkcionális élelmiszerek,
természetes antioxidánsok szerepe az egészségmegõrzésben
Biró György, az orvostudomány doktora
4. A növényminõség és
az agrotechnika összefüggései
Gyõri Zoltán, a mezõgazdasági tudomány
doktora
5. Élelmiszereink kémiai biztonsága
Sas Barnabás, az állatorvostudomány kandidátusa
6. Toxikus vegyületek élelmiszer-
és takarmány-növényekben, genetikai lehetõségek
a káros hatások csökkentésére
Bálint Andor, a biológiai tudomány doktora
7. Élelmiszerallergia és fehérje-szerkezet
Hajós Gyöngyi, az MTA Doktora
8. A mikotoxinok és az élelmiszerbiztonság;
a megoldás lehetõsége
Mesterházy Ákos, a mezõgazdasági tudomány
doktora
9. Zárszó
Dohy János, az MTA rendes tagja, az Agrártudományok
Osztálya osztályelnöke