Élelmiszer-ipari, élelmiszer-kémiai gyűjtemények
Átfogó gyűjtemények
Élelmiszer-biztonság, minőségi követelmények az élelmiszeriparban
Élelmiszer mikrobiológia
Iparági információk
Egyéb érdekességek, hasznos adatok
![]()
Nutrition Arbor Nutrition Guide
Könnyen átlátható linkgyűjtemény, mely bemutatja élelmiszeripar külföldi képviselőit, az élelmiszer biztonsággal, kutatással valamint az élelmiszer törvényekkel foglalkozó oldalakat.Poultry
Jól strukturált, átfogó linkgyűjtemény a baromfiról.Meat, Fish, Poultry, Food Resource
Termékenként csoportosított linkgyűjtemény. Az oldalak nemcsak további internetes oldalakra, hanem a nyomtatott szakirodalomra is egyaránt hivatkoznak.![]()
Élelmiszer-biztonság, minőségi követelmények az élelmiszeriparban
A FoodInfoNet oldalain a minőségbiztosítás mellett további információkat talál az érdeklődő a világ élelmiszeriparáról.SafeFood
Minőségbiztosítással foglalkozó oldalak linkgyűjteménye.Dr. Bene László: Kertészeti termékek: gyümölcs, zöldség, gomba és dísznövény minőségi követelményei az Európai Unióban
![]()
Az élelmiszer mikrobiológia átfogó linkgyűjteménye.Food under the microscope - Élelmiszerek a mikroszkóp alatt
![]()
A Sütő-, cukrász-, édes-, tészta- és malomipar információs központjaA Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és -Kereskedők Szövetsége
![]()
Dr. Rácz László: Élelmiszerrel szervezetünkbe kerülő nyomelemekről
Thermophysical Properties of Fluid Milk Products
Folyékony tejipari termékek termofizikai adatait (pl.: sűrűség, viszkozitás, vezetőképesség, szárazanyag tartalom stb.) bemutató oldal.Nutrition Analysis Tool - USDA Nutrient Database for Standard Reference
A Nutrition Analysis Tool program segítségével könnyedén elemezhetők az élelmiszerek. A programmal meghatározható az élelmiszerek kaloria, koleszterin vagy zsírtartalma.Jancsó Gábor: Gombaszagok kémiája
Az amatőr mikológus - Színes gombakalauz
Dravecz Tibor rendszertani besorolás alapján rendezett gombafotói.