Élelmiszer-ipari, élelmiszer-technológiai írások,
előadások, érdekességek
Élvezeti szerek és üdítőitalok ipara Bor - Sör - Kávé Hús-, hal- és baromfifeldolgozó ipar Növényolajipar Tejipar Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó ipar Egyéb írások
Kovács Zsuzsanna: Borok szerves komponenseinek vizsgálata
Restoring The King of Wines - Tokaj Wine Region Revives
Angol nyelvű összefoglaló tanulmány a tokaji borról.A búzasör és készítésének alapjai
Érdekes információk a kávé történetéről, kémiai összetételéről, valamint a kávégyártás technológiájáról.
Dióspatonyi Ildikó: A húsfeldolgozás technológiája
GROWTH & STRUCTURE OF MEAT ANIMALS
Az állatok növekedéséről, és a hús szerkezetéről szóló összefoglaló dolgozat.Animal ScienceAz előadássorozat felöleli a hús összetételétől, felépülésétől kiindulva a lehetséges feldolgozási módokat is.Hungarian PoultryAngol nyelvű összefoglaló tanulmány a magyarországi baromfiiparról.Magyar Állattenyésztési AdatbázisAz Állattenyésztési Adatbázis a DATE Állattenyésztéstani Tanszékének szakemberei által összeállított SERTÉS, JUH, LÓ, SZARVASMARHA, BAROMFI fajokról tartalmaz információkat. A szerveren a fajokra jellemző általános leírások, a hazai és külföldi helyzet ismertetése mellett tenyésztési információk, üzemi adatok és fajtákra jellemző termelési paraméterek találhatók.The Golden Egg of Hungarian PoultryAngol nyelvű össszefoglaló tanulmány a libamájról.Kozák János: A baromfitartás környezeti feltételeinek vizsgálata az Európai Unió követelményeinek figyelembevételével
Az olajos magvak feldolgozásának technológiája képekkel, folyamatábrákkal illusztrálva kerül bemutatásra.A nyerstej minőségét befolyásoló tényezők és a minőség alakulása
(Agrárkamarai Híradó, 1998 január)Cheesemaking in Scotland - A HistoryA skóciai sajtkészítés - A könyv részletesen ismerteti a skóciai sajtkészítés fejlődését, technológiáját és eszközeit, berendezéseit.CheeseNet - The Internet's cheese information resource since 1995A "sajtok világában" a látogató megismerkedhet a különböző sajtfajtákkal, a sajtkészítéssel és mindennel ami a sajttal kapcsolatos.Selected Figures from the Dairy Processing HandbookVálogatás a Dairy Processing Handbook ábráiból. képeiből, diagramjaiból.Dairy Science and TechnologyA kanadai Guelph egyetem oldalain sok hasznos információt talál a látogató a tejipari technológiákkal, az egyes termékekkel azok kémiai, mikrobiológiai összetételével kapcsolatban. Az oldalak ábrákkal, mikroszkópos felvételekkel, diagramokkal valamint számolási példákkal segítik az olvasókat.
Dióspatonyi Ildikó: A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás technológiája
Angol nyelvű tanulmány az élelmiszerek szárításáról
Az oldalakon az egyes élelmiszeripari technológiai műveleteket valamint az egyes élelmiszeripari nyersanyagok és késztermékek sok-sok képpel, magyarázó ábrával illusztrálva kerülnek bemutatásra. Az oldalak nagy előnye, hogy további linkeket valamint hivatkozásokat tartalmaz a témában online vagy nyomtatott formában megjelent cikkekre.James F. Steffe: Rheological Methods in food process engineeringA fenti címen mindenki számára elérhető Steffe reológia könyvének második kiadása.
Vissza a lap tetejére